Diensten

U bent bij HTT B.V. aan het juiste adres als u compleet ontzorgt wilt worden op het gebied van keuringen en onderhoudswerkzaamheden . Wij kunnen alle soorten keuringen voor u uitvoeren en daar houdt het niet bij op! Alle certificaten kunt u bij ons op één plek vinden zodat u helemaal geen tijd kwijt bent om de certificaten op orde te houden. Ons systeem kan u een melding sturen zodra een keuringsdatum van een arbeidsmiddel bijna dreigt te verlopen zodat u altijd veilig kunt werken en dit ook kunt garanderen naar uw klanten toe.

Indien er een item niet blijkt te voldoen aan de eisen die er worden gesteld, dan zal het item worden afgekeurd. Als het mogelijk is om het item direct te repareren dan kunnen wij dit direct voor u uitvoeren, zodat u zo snel mogelijk weer over een item kunt beschikken dat aan de wetgeving voldoet. Indien een item vervangen moet worden dan kunnen we in overleg alle soorten items nieuw aan u leveren.

Twijfelt u over een item of deze gekeurd zou moeten worden of wilt u gewoon onderhoud plegen maar weet u niet wie dit uit zou kunnen voeren, twijfel dan niet om contact met ons op te nemen voor een vrijblijvend advies.

Hijs- en hefmiddelen

De Nederlandse Arbowet en Warenwet legt de verantwoordelijkheid van onderhoudswerkzaamheden en tijdig keuren van hijs- en hefmiddelen bij de ondernemer zelf. Naast dat u zich wilt houden aan de wetten, is het belangrijk voor ondernemers om de veiligheid te garanderen van hijs- en hefmiddelen. Tijdens een keuring wordt er gekeken of de hijs- en hefmiddelen nog voldoen aan de veiligheidseisen.

Er zijn 3 soorten inspecties nodig om de veiligheid van uw arbeidsmiddel te kunnen garanderen:

 • Dagelijkse inspectie door gebruikers:
  De gebruiker dient dagelijks voor gebruik het item te controleren op zichtbare gebreken en/of beschadigingen. Vervolgens bepaalt de gebruiker dus of dit item veilig is voor gebruik om zo de veiligheid te waarborgen voor zichzelf en de omgeving.
 • Jaarlijkse inspectie door deskundige:
  Elk jaar dient er een deskundige de staat van een hijs- en hefmiddel te beoordelen. Deze deskundige beoordeelt of het verantwoord is om het hijs of hefmiddel te gaan gebruiken in het komende jaar. Bij elk hijs- en hefmiddel kan er ook worden gekeken naar de intensiteit of wijze van gebruik, hierdoor kan er besloten worden om de geldigheid van deze inspectie te verkorten.
 • 4-jaarlijkse keuring incl. beproeving
  Elke 4 jaar dient een hijs- en hefmiddel beproefd te worden door een deskundige instantie. Aan de hand van de beproefde resultaten, getoetst aan vastgelegde (afkeur) maatstaven, wordt beoordeeld of verder gebruik van het hef- of hijsmiddel verantwoord is; reparatie of afkeur dient plaats te vinden.

Enkele voorbeelden van hijs- en hefmiddelen die wij in het verleden al gekeurd hebben zijn o.a. :

 • Kettingwerk (2.3.1)
 • Hijsbanden & rondstroppen (2.3.2)
 • Takels & lieren

Bent u benieuwd naar wat de keuringsinterval voor uw hijs- en/of hefmiddel is? Bekijk dan het overzicht voor Inspectie- en keuringstermijnen van hijs- en hefmiddelen.